Najavljena likvidacija neistomišljenika?

Stanivukoviću, najviše trebate da se plašite vaših, jer poznato je da CIA ubija svoje“.

Javnost bruji o izjavi savjetnika za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Srđana Perišića, koji je narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću u TV emisiji poručio: „Stanivukoviću, najviše trebate da se plašite vaših, jer poznato je da CIA ubija svoje“.

Perišić je vrlo nespretno najavio likvidaciju Stanivukovića, za koju bi kasnije reklo da se obistinila prema njihovim tvrdnjama da će ga smaketi “strane službe”.

Ukoliko Perišić ima saznanja o potencijalnom ugrožavanju bezbjednosti Draška Stanivukovića ili bilo koje druge ličnosti, MUP RS mora hitno da reaguje.

Gostujući na TV1 i govoreći o “obojenim revolucijama u Republici Srpskoj”, Perišić je ovo poručio Stanivukoviću koji se u emisiju uključio uživo.

– Tajne službe Amerike i tajne službe Britanije su likvidirale predstavnike opozicije po Južnoj Americi, Africi i Aziji, koji su bili prepoznati kao prozapadni političari – rekao je Perišić.

Nakon što je voditeljka prokomentarisala da je u pitanju najava ubistva, Perišić je rekao da „oni to rade, ja očekujem to“.

Stanivuković kaže da na ovakvu javnu izjavu posmatra kao alibi vlasti, koji bi im poslužio u slučaju da mu se nešto desi.

– Ovo je klasična priprema terena u slučaju da mi se nešto desi. Ovo znači da oni nisu krivi. Ako mi se desi ono što  je Davidu Dragičeviću ili Milanu Vukeliću, oni imaju alibi – rekao je Stanivuković, dodajući da Perišić za svoje tvrdnje nema nijedan dokaz.

Policijski službenici PS Centar večeras nisu htjeli zarimiti Draškovu prijavu zbog ugrožavanja bezbjednosti, i najavu izvršenja krivičnog djela ubistva.

,

Komentariši