Mangup ostaje mangup, Nešić po Prijedoru ,,ganja” partijskog šefa i traži spas

Najkontraverzniji direktor javnog preduzeća u RS Nenad Nešić, osim nelogičnosti u milionskim poslovima ovaj put je pokazao i nezdravorazumno ponašanje kada se upravo taj novac pronađe u njegovim rukama, odnosno ovaj put na podu ispred njega, pa ih napuca nogom kao što je pucao višemilionske tendere za održavanje puteva.

O snimku, autentičnosti i nevinom Nešiću u istom drugom prilikom. Ajmo o milionima.

Ajmo od početka – 2016.godina.

Javno preduzeće ,,Putevi RS” raspisuje tender težak 22,2 miliona KM za održavanje puteva na području prijedorske regije za naredne četiri godine.

Javljaju se dvije suprotstavljene strane: Konzorcijum predvođen ,,Niskogradnjom Marjanović” i firme Dragana Čorokala ,,Prijedorputevi” i ,,Kozaraputevi”.

Marjanovići nude cijenu koja je za čak 12 miliona jeftinija (za samo tu razliku u cijeni zamislite šta bi se moglo napraviti, primjera radi na putu smrti Banjaluka-Prijedor), međutim posao ide Čorokalovim firmama.

Ponoviću: 12 MILIONA MARAKA SKUPLJOJ FIRMI.

Ne ide to baš tako, odjednom, ide iz trećeg pokušaja, ali ide. Bitno je da ide. Čorakalo i Nešić imaju dogovor, mora ići.

,,Niskogradnja Marjanović” kreće u bitku sa Nešićem, sa vjetrenjačom, sa mangupom. Ulažu žalbu Kancelariji za razmatranje žalbi.

Žalba odbačena – časni Nešić mirno spava.

Ali ne miruj vraže, tvrd je orah voćka čudnovata. Marjanovići, čisti pred Bogom i zakonom hoće posao koji im pripada. Ulažu Tužbu Sudu BiH protiv tog rješenja.

Tužba prihvaćena, predmet vraćen Kancelariji na ponovni postupak – časni Nešić uznemireno spava.

Kad je u pitanju Kancelarija za razmatranje žalbi, treba naglasiti da su smjene u vrhu rađene na svega par dana, samo kako bi se odbila žalba Marjanovića i naštimao posao ,,Prijedorputevima”. To je Nešića i Čorokala mnogo koštalo ,,ispod ruke”.

Kancelarija konačno 21.1.2019.god. usvaja žalbu i vraća postupak Putevima, čiji je nemilosrdni gospodar Nešić, usput rečeno u sukobu interesa zbog nespojivih fuknkcija – Direktora JP Putevi RS i poslanik u PSBiH.

Narodski rečeno ,,ne šiša Nešić nikoga”, tuče on po svome. Prijedorputevi izvode radove još od 2016.godine, arbitražom pod budnim okom Milana potkivača Tegeltije – Isplaćuju  7.638.904 KM !!! (Koje dijele Čorokalo i Nešić)

Kancelarija za žalbe naređuje 21.1.2019.godine da Nešić postupi po naređenju, i vrati postupak na početak. On to ignoriše do danas.

Kancelarija za žalbe 18.9.2019.godine donosi novo rješenje i daje Nešiću naredbu da u roku od 15 dana mora postupiti po naređenju, ostaje da vidimo dokle ide u svojoj ludosti i ignorisanju odluka Suda. Valjda bi oni koji predstvaljaju građene trebali biti uzor u poštovanju zakona i procedura, da ne govorim kakvo je krivično djelo nepoštovanje odluka suda.

Nešić već ima velike probleme sa snom.

Pojavljuje se video snimak, traži se Nešićeva smjena. O snimku kako rekoh drugi put.

Nenad Nešić u utorak stiže skromnim ,,polom” u Prijedor, traži partijskog šefa, da ga spasi. Marko ga ignoriše, ne javlja se na telefon, ali poručuje mu: ,,Uvjeravao si da si sve radio po zakonu, a sve si sporove izgubio?”.

Na kraju će nesporno biti samo jedno: Ovaj i desetine drugih poslova Nešića će koštati zatvora.

I nažalost ili na sreću, mnoge poput Nešića sam ispratio. Neki su otišli u groblje, neki pobjegli iz države, neki se kriju od samih sebe. Živim za moment kad ću Nešića da ispratim u ZATVOR.

Nenade Nešiću, kako spavaš?

Komentariši