Još jedan Radojičićev poraz: Debakl dočeka pravoslavne Nove godine

Na sinoć organizovanom dočeku pravoslavne Nove godine u okviru dvorišta Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, okupilo se manje od dvije stotine građana.

Podsjećanja radi, Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je optužio grupu građana za sprječavanje održavanja koncerta Harisa Džinovića 31.12.2018.godine.

Fotografije koje su objavljene u medijima demantuju navode Gradonačelnika, jer prije dolaska ljudi koji su taj dan bili u protestnoj šetnji, plato ispred Muzeja je bio prazan.

Takođe, Gradonačelnikove tvrdnje je demantovao i sam Haris Džinović, koji je izjavio da održavanje koncerta nije niti planirao, ali se morao pojaviti zbog potpisanog ugovora, očito samo kako bi “Igra” (kako se Gradonačenik zove na društvenoj mreži Instagram), objavio fotografiju sa pjevačem i pokušao režirati događaj.

Međutim, Gradonačelnik je tu noć i iznio tvrdnje da je oštećena mikseta, (objavivši fotografiju ispravne miksete) što je takođe demantovano od strane preduzeća koje je iznajmljivalo opremu, kao i video snimcima i fotografijama, jer fizički niko nije mogao, niti pokušao prići postavljenoj opremi.

Sinoćni doček nove godine po julijanskom kalendaru, koji ovaj put nije bio praćen “grupama koje spriječavaju održavanje koncerta” je doživio debakl.

U gradu od 200 000 stanovnika, od kojih većina obilježava praznike po julijanskom kaendaru, u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja našelo se svega dvjestotinjak građana.

Veliki broj građana je negodovao zbog održavanja koncerta ovog karaktera u crkvenom dvorištu.

I.B.

,

Komentariši