I tata bi, sine, da se grije! – Toplana

,,Sunce tuđeg neba, neće vas grijati ko što ovo grije”

Bogme nas ništa ne grije ko ova naša ,,Toplana”. Toliko nas ove zime dobro grije da stanovništvo piše peticuju da se promjeni naziv ,,Toplana” u naziv ,,Hladana”. Za sada 240 domaćinstava naselja Strčevica koja je najviše pogođena toplinom i energijom kojom zrači ova naša ,,Toplana” prvi su potpisali ovu inicijativu građana.

,,Ko to kaže,ko to laže da naša vlast ne valja” .. Zbog alarmantne situacije i hladnoće koja se uvukla u zidove domova građana Banja Luke vlast uvodi dvije mjere predostrožnosti. Za mlađu populaciju savjetuju učestalije ,,vođenje ljubavi” a za onu stariju populaciju najavljuju već od sutra jeftinije cijene svijeća kojima će moći bar malo zagrijati svoje domove. Svijeće pored toga što će se prodavati na gradskom grbolju, moći će se naći i na Trgu Krajine po cijenama nižim za čak 40 %. Kako kaže naša vlast ,,Sve su spremni da urade samo da pomognu svom narodu” ili možda bolje citirati našeg gradonačelnika ,,Ko nema para, neka ne koristi gradsko grijanje.”
Dakle, dragi građani, možda nemate posla, možda nemate para, ali zato 100% nećete imati gradsko grijanje. I zato nije čudo što nam se mladi ljudi kao laste sele u toplije krajeve. Da i ovi stariji mogu duže da ,,lete” vjerovatno bi i on odlepršali.

Tako dođe doba, da postade hladna i spavaća soba.

A mi, ko mi..ne znamo se buniti. Gledaćemo večeras dnevnik u hladnim sobama da i tamo u dnevniku čujemo kako nam je stvarno hladno. Takvi smo vam mi.
Srećno do narednog dnevnika, da opet čujemo šta nam se dešava.
Ali nemojte da ste ustali!

Komentariši