Đokiću Petre, pokaži diplomu i sve demantuj

Petar Đokić, ministar u Vladi Republike Srpske, ministar uništene energetike i još uništenijeg rudarstva, te ono što je očito najvažnije vlasnik partijske knjižice Socijalisičke partije, ali i vlasnik te partije.

Takođe, ponosni je “vlasnik” diplome Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Bar tako stoji na sajtu Vlade Republike Srpske. Vlasnik diplome jeste, ali da li je i vlasnik položenih kolokvijuma, ispita, seminarskih radova?

U javnosti se zadnjih dana čuje kako jedan od strateški najvažnijih resora za razvoj društva vodi ministar bez diplome! Pa šta! Ne mora ministar imati diplomu da bi bio dobar ministar. Ali ne mora ni predstavljati javnosti da istu ima ukoliko je nema.

Stvari se komplikuju kada se “skontalo” da se pomenuti ministar ne nalazi na spisku diplomiranih studenata Ekonoskog fakulteta u Beogradu.

Ako je Đokić rođen 1961., i da je fakultet završio u roku, i da ga je malo “otegao”, među prezimenom Đokić od 1980-2016.godine našeg Petra nema.

U zvaničnoj bigrafiji stoji da je taj fakultet završio 1991.godine, ali tako ne stoji na popisu diplomiranih te godine.

Postoji mogućnost da se meni dioptija ponovno povećala pa minstra nisam pronašao na spisku. Ni to nije sporno. Nije ga niko pronašao. Nije, jer ga izgeda nema na spisku. Može se desiti da je neki službenik propustio da ga upiše. Ni to opet nije problem, zato:

ĐOKIĆU PETRE, POKAŽI DIPLOMU I SVE DEMANTUJ!

Komentariši