Zašto u MUP-u danas nema interneta? Zašto ne iznose dokaze da sam 12.2. odbio poligrafsko ispitivanje?

Poslanik u Narodnoj  Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković sinoć je u Narodnoj skupštini iznio šokantne tvrdnje da je policijski inspektor u Policijskoj stanici “Centar” Banjaluka prijetio smrću Ivanu Begiću.

Jutros je medijima došla informacija iz MUP-a da im je nestalo internet konekcije. Da li u pitanju kupovanje vremena i spremanje novih likvidacija?

Samo nekoliko sati nakon što je PDP-ov narodni poslanik, Draško Stanivuković, prijavio da mu je razbijena šajba na automobilu i probušene gume, novinska agencija SRNA, Alternativna televizija kao i Radio televizija RS objavili su vijesti da je Ivan Begić, najbliži Stanivukovićev saradnik, odbio da ide na poligrafsko ispitivanje u policiji.

POZIVAM MUP da dostavi zapisnik od 12.2.2019.godine i objavi ga javno da sam ja odbio poligrafsko ispitivanje. Sve ostalo je na nivou priča dvije bake na Manjači.

Danas 13.2.2019.godine prvi put dobijam pitanje policijskog službenika:

Da li pristajete na poligrafsko testiranje u veze relevantnih činjenica koje se odnose na predmetno krivično djelo?

Na šta sam odgovorio da pristajem na 16 poligrafa, ali da zahtjevam da mi se prethodno dostavi dokument – akt u kojem sam ja takvo nešto odbio?

Nije u praksi, niti se primjenjuje da se svjedok oštećenog poligrafiše, niti ispituje na ovakav način. Šta je poruka ovako vođenog procesa? Da sam ja osumnjičen?

Nakon što su me prisiljavali da potpišem modifikovanu izjavu u kojoj stoji da odbijam poligrafsko ispitivanje usliedile su prijetnje smrću, batinanjima i ugrožavanjem moje bezbjednosti, što je neko i zabilježio, ko, kako i zašto neka oni istražuju, u prostoriji je bilo nas četiri ili pet…

Komentariši