Šta je žena bez selfi štapa?

Ono što je muškarac bez brkova,
to je žena bez selfi štapa.

Zamislite da imate djevojku, a ona nema selfi štap.
Odete negdje, a niko ne zna gdje ste bili. Možda se i možete sami tagovati, ali sami sebe ne možete fotkati tako dobro kao kada biste imali selfi štap.

Djevojka bez selfi štapa kao da nije ni djevojka. To je pola djevojke.
Slikanje same sebe joj je otežano. Ne može svaki dan čestito ni da uslika preko stotinu slika, a to odmah umanjuje njenu ljepotu, njenu vrijednost i njen značaj. Da ne pričam o smanjenjenju njene vidiljivosti na društevnim mrežama, što dalje može imati znatne reprekusuje na njen imidž, status u društvu, kao i nemogućnost njenog javnog manifestovanja.

Ono šte je auto bez trapa,
to je žena bez selfi štapa.

Pročitala jedna djevojka poslovicu koja kaže da još u mladosti treba odsjeći štap na koji ćeš se oslanjati u starosti, a ona se sada osjeća pametnom i ponosnom, jer od malih nogu ima selfi štap. Kaže: ,,Jest da ga nisam usjekla, ali sam ga sama sebi kupila. Bitno je da ga imam i nosim”, hvali se ona mami, a mama će njoj na to:,, ’Ćero moja, ne misli se to na taj štap, ali vidiš ti tih mudraca, jesu glupi, pa ne šepaš ti da ti treba onaj štap u mladosti, a on bi još da ga nosiš i u starosti. Kao da ćeš čitav život šepati.”

Ono što je student bez šestice,
to je žena bez selfi štapa.

Otkad sam se počeo zabavljati sa svojom djevojkom, izbrisao sam onu aplikaciju što broji korake, nije bilo potrebe, ova je moja slikala svaki naš korak.

Šetamo nas dvoje, kad meni zvoni telefon, piše mama, rekoh: ,,Šta hoće ona sad? ”Šta ću ja, javim se, rekoh: ,,Molim”, kaže mama: ,, Sine, ti to tek na četvrtom koraku?!” Kontam ja kako ona zna na kojem sam ja koraku, kad pogledah malo bolje, ova moja objavljuje petu sliku, bio je to naš peti korak. Otad pa nadalje u vezi smo bili nas troje. Ona, ja i selfi. Družili smo se nas troje svaki dan. Šetali, slikali, slikali, slikali, pričali i opet, slikali, slikali, slikali i poslije toga opet malo slikali. Kada nam baš bude dosadno i nemamo šta raditi, mi se slikamo.Tako mi jedan dan otišli šetati po parku, i znali smo se vraćati unazad, kada bi se desilo da preskoči uslikati koji korak. Jedan dan kada joj se kamera pokvarila morali smo ići u foto Klik da se slikamo kako bismo nadoknadili propali dan.

Ono što je kuća bez vrata,
to je žena bez selfi štapa…

Komentariši