Ko je Njegoš Tomić i zašto je NIKO? Kako je borac za pravdu opljačkao državu?

Njegoš Tomić, javnosti donedavno nepoznati konobar iz Višegrada, stigao je preko noći u javnost zahvaljujući zapaljivim izjavama na društvenim mrežama. Šta da se kaže, danas svako može da piše, pa evo i ja pišem. Ali ću ja za razliku od njega napisati ISTINU.

Priča o Tomiću počinje kada on, vođen ličnim interesima, aplicira za posao decembra 2013.godine kao konobar za posao u HE na Drini. Dobra plata, zašto ne iskoristiti nastradalog oca busajući se u prsa kako je sin poginulog borca. Međutim, šta će hidroelektrani konobar. Ali Tomića to ne zanima, te otpočinje navodni štrajk glađu.

Tim povodom oglasilo se i preduzeće u kojem je želio da zasnuje radni odnos:

„Prema našoj evidenciji, Njegoš Tomić je aplicirao u decembru 2013. godine za posao u HE na Drini, ali mi nismo imali potrebe da zapošljavamo konobare, što je gospodin Tomić po obrazovanju, jer nemamo restoran društvene ishrane“,

navodi se u saopštenju preduzeća.

Potom u banjalučkom parku Mladen Stojanović Njegoš Tomić otpočinje štrajk glađu, nakon kojeg je svoju tjelesnu masu povećao za 10-ak kilograma.

Njegoš Tomić traži posao, a ne nalazi se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. ZAŠTO?

Iz te institucije kažu da su 2015. godine, kroz program samozapošljavanja, Tomiću odobrili 8 000 maraka podsticaja za pokretanje privatnog biznisa. Poljoprivrednom gazdinstvu “Njegoš” iz Višegrada, do sada su isplatili 70 odsto sredstava ili oko pet hiljada maraka.

“Implementacija ugovora je krenula u avgustu 2015.godine. Do sada gospodinu Tomiću Zavod je prebacio nekih 5600KM. Uvidom u dokumentaciju on je što se tiče Zavoda zaposleno lice”, rekao je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS. (Izjava od 25.2.2016.god.)

“Jeste, potpisao sam taj ugovor, ali s tim parama sam vratio dugovanja“, rekao je Tomić u izjavi za Nezavisne novine, 25.2.2016.godine.

Prema svim postojećeim Zakonima, kao i prema Krivičnom zakonu Republike Srpske ovo predstavlja krivično djelo, zbog čega ću lično podnijeti krivičnu prijavu protiv Njegoša Tomića.

E, sad ta ista javna kuća (RTRS) Tomića, kojeg je donedavno pljuvala zbog nelegalnog sticanja novca iz budžeta, njega proglašava za heroja. ZAŠTO?

Samo zahvaljujući zapaljivim izjavama o državnom udaru i kojekavim nalupanim izjavama Tomića javna kuća kuje u zvijezde.

O dešavanjima tog 30.12.2018.godine, već sam prethodno pisao.

Neuspješno kopirajući uključenje uživo poslanika Draška Stanivukovića Tomić je osvanuo na svim portalima i dnevnicima. Nije mu slava dugo trajala, jer sve izrečeno je veoma drzo argumentima demantovano.

Dokumenti kažu da je Tomić još jedan u nizu pljačkaš državne imovine.

Bio je Tomić i kandidat za predsjednika Republike, bio je i veliki borac za pravdu, predsjednik nekakvog pokreta za ostvarivanje ličnih interesa “Treći blok”, bio je i oštri kritičar vlasti, a od njih ništa bolji.

TOMIĆU NJEGOŠE, VRATI DRŽAVI PARE, PA PRIČAJ O POŠTENJU!

 

 

2 Comments

  • Oskudica tema pa se neko uhvatio Njegoša. U ovom tekstu stoji da je Njegoš proizvod i junak Režima i RTRS a . Dokaze za to vjerovatno imate . Jer ide tužba za klevetu koju ću ja lično podnijeti protiv vas God. Begić. Jer ovim ste i mene i kompletnu Operativu Pokreta Treći Blok uvrijedili i oklevetali. Njegoš može vratiti dug Državi ali vi ovaj tekst nemožete opravdati. Lijep pozdrav.

Komentariši