Biografija

Ivan Begić je aktivista koji je u žižu javnosti došao tokom decembarskih protesta u Banjoj Luci.

On je, kao i poslanik Draško Stanivuković, u nekoliko navrata hapšen, a prije nekoliko dana objavljen je snimak na kojem se čuje kako mu službenik banjalučke Policijske uprave prijeti da će ga prebiti i slomiti. Hapšen je kao novinar sa vidno istaknutom akreditacijom zbog čega su reagovali mnogi međunardni predstavnici. Begić je 25. decembra, tokom obračuna specijalaca i građana u centru Banje Luke, poslao dramatičnu poruku: Svijete, pomozi nam, pobiće nas!

Ivan Begić je rođen 8.6.1997.godine u Prijedoru. Kratko živi u Belgiji, gdje započinje svoje neformalno obrazovanje.

Završio je srednju građevinsku školu u Prijedoru kao učenik “vukovac”. Novembra 2016.godine upisije studije prvog ciklusa studijana Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fekultetu Univerziteta u Banjoj Luci, odsjek građevinarstvo.

Bavi se novinarstvom, fotografijom, kao i humanitarnim radom.

Prošao je osnovnu i naprednu obuku za izradu projektnih prijedloga, sarađivao je i koordinisao velikim brojem infrastrukturnih projekata, od kojih je dio finansiran sredstvima međunarodnih partnera. Zalaže se za jačanje ruralnih zajednica, te je pokrenuo niz projekata u cilju osnaživanja lokalnog ekonomskog razvoja.

Urednik je informativnih portala Prijedor24.com i Banjaluka24h.com.

Bavi se građanskim aktivizmom.